Gemeente Leiderdorp

U bent hier: HomeProgramma'sProgramma 1 : Meedoen in...1C Ondersteunde inwoners

Download als pdf

Zelf je pdf samenstellen

Geselecteerde pagina's: 0

1C Ondersteunde inwoners

Stand van zaken bij de 1ste bestuursrapportage 2019

Voor het project Doorontwikkeling Jeugdhulp Leidse regio is projectbudget nodig. O.a. voor capaciteit vanwege langdurige ziekte. De informatie over de ontwikkeling van de bijstandspopulatie loopt vooruit op het beschikbaar komen van landelijke cijfers over het eerste kwartaal 2018 (CBS).

Doelen

Alle Leiderdorpers krijgen passende ondersteuning om naar eigen kunnen deel te nemen aan de samenleving.

SMART doel 

Afwijkingen

2. Meer kinderen groeien gezond en veilig op.

Eind 2018 heeft de gemeenteraad ingestemd met het Koersdocument Doorontwikkeling Jeugdhulp Leidse regio. Inmiddels zijn we in 2019 van start gegaan. Door onder andere langdurige ziekte, extra inzet door SP71 en de organisatie van activiteiten binnen het project maken we extra kosten. Hiermee is vooraf geen rekening gehouden. De bijdrage voor Leiderdorp is € 100.000,- voor 2019.

3. De omvang van het klantenbestand Participatiewet ontwikkelt zich in 2019 positiever dan het landelijk gemiddelde.

Doordat er nog geen landelijke cijfers over het eerste kwartaal 2019 beschikbaar zijn, grijpen we terug naar de aantallen over 2018. In dat jaar daalde landelijk het aantal mensen met een bijstandsuitkering met 4,7% (CBS), in Leiderdorp met 3,7% (maandstatistiek Leiden). Ter nuancering, als we de jaarperiode een maand naar voren schuiven (1-12-2017 tot 1-12-2018), bedraagt de daling in Leiderdorp 5,3%, tegenover landelijk 4,8%. Het oordeel is dus (sterk) afhankelijk van de gekozen referentieperiode.

­

Ga naar boven